1. Farmasötik biyoteknolojide tarihsel ve güncel süreçleri, insan genom projesindeki stratejileri, biyoteknolojik ilaç AR-GE stratejilerini, inovatif ilaçların geliştirilmesinde farmasötik biyoteknoloji ve bu alan ile ilişkili multidisipliner alanların önemini, farmasötik biyoteknolojideki gelişmelerin sağlık ekonomisi ile ilaç politikalarına etkilerini açıklar ve tartışır.
2. Farmasötik Biyoteknollji alanındaki teknik ekipman ve alana özgü olan cihaz ve aletler ile bunların yazılım programları hakkında bilgi sahibi olup, bilgi teknolojilerini ve biyoistatistiksel değerlendirmeyi teorik ve pratik çalışmalarında etkin bir şekilde kullanır.
3. Rekombinant DNA teknolojisi, bu teknoloji ile elde edilen protein ilaçları (tıbbi ürünleri), immünofarmasötikleri (aşıları), adjuvanları, biyobenzer ilaçları, bunların özelliklerini, üretim teknolojilerini, üretimde üst-alt akım işlemlerini, formülasyon tasarımlarını, kalite güvencesi, ruhsatlandırılma süreçleri, tedavide kullanımları, farmakokinetik özellikleri ve immünojenisite ile ilgili teorik ve uygulamalı bilgiye sahip olup, bunları kullanır ve gelişmeleri değerlendirir.
4. Farmasötik biyoteknoloji kapsamında yeni ilaç ve biyobelirteç keşfi -geliştirilmesi, yetim ilaçlar, rejeneratif ilaçlar, ileri teknolojiler, gen-genetik testler ve bireysel ilaçlarda biyoinformatik uygulamalarını açıklar, farklı disiplinlerden gelen bilgiler ile bütünleştirmek ve yeni bilgiler oluşturmak için yorumlar ve gelişmeleri izler.
5. Farmasötik Biyoteknoloji alanındaki çalışmalarda araştırma tekniklerini, farmakopeleri, ulusal ve uluslararası ilaç ve tıbbi cihaz mevzuatını, alana özgü cihazları, aletleri ve bilgisayar sistemlerini etkin bir şekilde kullanır, inceleme ve araştırma yapar, çalışma planlar ve uygular.
6. Farmasötik biyoteknoloji alanındaki özgün bilgileri, bu alanda yer alan ilaçlar, ürünler ve bunlara ilişkin uygulamalarda karşılaşılan sorunların çözümünde kullanır. Analitik-kritik düşünme, kanıta dayalı araştırma yapma, etik ilkeler çerçevesinde bağımsız karar alma ve uygulama yaklaşımı kazanır, proje çalışmaları kapsamında oluşturulan takımla uyum içinde çalışır ve sorumluluk alır.
7. Farmasötik Biyoteknoloji alanında teorik ve deneysel araştırma yapar, çalışmalarında bilimsel ve etik kurallara uyar, sonuçlarını istatiksel yöntemler ile analiz eder, rapor yazar, bilimsel toplantılarda sunar ya da hakemli bir dergide yayınlar.
8. İleri tedavi tıbbi ürünleri (İTTÜ) (somatik hücre tedavisi TÜ, gen tedavisi TÜ, doku mühendisliği TÜ, kombine İTTÜ), kök hücre kökenli ilaçlar, özellikleri, üretim teknolojileri, kalite güvenceleri, kalite risk yönetimi, riske dayalı ruhsatlandırılma ve takip süreçlerinde bilgi sahibi olup, ileri tedaviler, ileri teknolojiler, rejeneratif tıp uygulamaları, biyomalzemeler, bireysel ilaçlar ve yetim ilaçlardaki gelişmeleri etik ve biyoetik ilkeleri göz önüne alarak değerlendirir.
9. Farmasötik biyoteknoloji alanındaki bilgileri, güncel gelişmeleri, kendi çalışmalarını ve kazanımlarını sözlü ve görsel olarak sistemli bir biçimde tartışır, paylaşır, yasal ve etik ilkeler doğrultusunda insan sağlığı ve toplum yararına kullanır.
10. Farmasötik biyoteknoloji kökenli biyolojik ilaçlar, MoAk, immünofarmasötikler, biyobenzer ilaçlar, İTTÜ, tıbbi cihazla kombinasyon ürünleri, kök hücre kökenli ilaçlar ve güvenli uygulanmaları, sağlık harcamaları ve farmakoekonomiye etkilerini, farmasötik biyoteknolojide kazandığı bilgi, yasal düzenlemeler ve biyoetik ilkeler çerçevesinde değerlendirir ve bunlara ilişkin stratejilerin-politikaların geliştirilmesinde insan sağlığını, ülke ve toplum yararını gözetir.
11. Farmasötik biyoteknoloji alanındaki ilaçların ve ürünlerin yaşam döngülerinde kalite güvencelerinin sağlanmasında gerekli olan iyi üretim uygulamaları, iyi labotauvar uygulamaları, iyi farmakovilijans uygulamaları, iyi dağıtım uygulamaları, iyi hücre kültür uygulamaları, iyi klinik uygulamaları dahil olmak üzere tüm iyi uygulamalar ile kalite risk yönetimi ve kalite kontrolde bilgi sahibi olup, yasal düzenlemeleri, bunlara uyumu ve denetimi açıklar.
12. Farmasötik biyoteknolojideki özgün bilgilerin biyoteknoloji kökenli biyolojik ilaç, ilaç, tıbbi ürün, tıbbi cihaz, kombinasyon ürünleri, kombine İTTÜ ve diğer ürünlerin tanımlanması ve yasal düzenlemelerin uygulanmasındaki önemi kavrar. Farmasötik biyoteknolojide özümsediği bilgiyi ve problem çözme yeteneklerini toplumsal duyarlılık ile ömür boyu geliştirir, farmasötik biyoteknoloji ile bağlantılı olan farklı alanlara ve disiplinler arası çalışmalara uygular.
13. Farmasötik Biyoteknoloji kökenli inovatif biyolojik ilaçların ve ürünlerin araştırılması, geliştirilmesi, kalite güvencesi ile üretimleri, klinik araştırmalar sonrasında tedaviye sunulmaları ve insan sağlığının daha ileriye götürülmesine ilişkin ulusal ve uluslararası sağlık politikası çalışmalarına, farmasötik biyoteknoloji alanındaki özgün kazanımlar sonucunda yer aldığı görev ve sorumluluklar ile katkı sağlar.