D.9. Program Yeterlilikleri

1. Kök hücrenin; genel özellikleri, moleküler yapısı, gelişim süreci, biyokimyasal metabolizması ile ilgili güncel bilgilere sahip olur,

2. Kök hücre ve mikroçevre etkileşimlerini kavrar, eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir.

3. Kök hücrelerin doku-organ gelişimi ve işlevindeki rollerini değerlendirir.

4. Kök hücrelerin iyileşme süreçlerine katkıları, yenileyici tıpta ve doku mühendisliğindeki uygulamalarını anlar, disiplinler arası etkileşimi kavrar, ulusal ve uluslararası sağlık politikaları ile ülkenin öncelikleri doğrultusunda değerlendirir.

5. Klinik uygulamalara yönelik yasal düzenlemeler ve etik yaklaşımların hakkında bilgi sahibi olur, bunların birey ve toplum için önemini bilerek etik ilkelere riayet eder.

6. Kök Hücre alanı ile ilgili güncel gelişme ve teknolojileri takip eder, alana özgü cihaz ve aletleri bilir ve temel kök hücre tekniklerini kullanır

7. Bilişim teknolojilerini yaşamında etkili olarak kullanır

8. Kök Hücre Bilimleri ile ilgili konuları ulusal ve uluslararası düzeyde tartışacak, problem çözecek bilgi, beceri ve yabancı dile sahiptir ve bu bilgileri yaşam boyu öğrenme ilkelerini edinir

9. Bilimsel ortamlarda kuramsal ve uygulamalar konusundaki görüşlerini bağımsız ve/veya ekip olarak sunar, uzman kişiler ile sistemli olarak tartışır, savunur ve normları sorgular, sonuçlarını kalite süreçleri çerçevesinde değerlendirir.

10. Araştırma çıktılarını istatiksel yöntemlerle analiz eder, kanıta dayalı olarak raporlar veya ulusal/uluslararası bilimsel alanlarda sunar.

11. Kök hücre laboratuvar çalışma standartlarını bilir, verilerin toplanması ve kayıtlanmasında bilimsel, etik ve biyogüvenlik kurallarını uygular.