D.9. Program Yeterlilikleri

1. Modern kimyanın temel kuramlarını öğrenir ve bu bilgileri sağlık alanında diğer disiplinlerle bütünleştirerek kuramsal ve uygulamalı olarak kullanma becerisi kazanır.

2. Biyomalzemeler alanında nano ölçekten makro ölçeğe kadar ileri bilgileri kavrar, bu bilgileri sağlık alanında kuramsal ve deneysel olarak kullanır.

3. Tıbbi cihazların yapısı, özellikleri, kullanım alanları ve yasal düzenlemeler hakkında bilgileri kavrar.

4. Polimer biliminde edindiği bilgileri kullanarak sağlık alanında disiplinler arası araştırmalar yürütür.

5. İlaç öncü moleküllerinin geliştirilmesinde temel ilkeleri ve sentez stratejilerini kavrar ve uygular.

6. Organik bileşiklerin üç boyutlu yapılarını kavrar, moleküler temelde yapı-aktivite ilişkisi kurar ve bu bilgileri molekül sentezine yönelik kullanır.

7. Hedef molekül sentezinde ekonomik ve çevre dostu modern kimyasal yöntemleri kavrar ve bu yöntemleri moleküllerin dönüştürülmesinde kullanır.

8. İleri kimya alanlarındaki temel reaksiyon mekanizmalarını kavrar ve biyolojik sistemlerde gerçekleşen tepkimeleri organik kimyasal yaklaşımla değerlendirir.

9. Lisans düzeyi yeterliliklerinin üzerinde araştırmalar yapar, deneysel yöntemleri uygular, istatistiksel yöntemler ve yazılımlar kullanarak sonuçlarını değerlendirir.

10. Alanındaki projelerde yer alır, sorumluluk alarak çözüm üretir, elde ettiği bilgileri paylaşır.

11. Farklı disiplinlerle etkili bir şekilde iletişim kurma ve çalışma becerisi kazanır.

12. Bilgi teknolojilerini ve ders malzemelerini öğretme-öğrenme sürecinde etkili olarak kullanır, yaşam boyu araştırma ve öğrenme alışkanlığı kazanır.

13. Toplum yararına ve ulusal değerler çıkarına araştırmalar yapar, resmi otoritelerin bu alanda strateji ve politika geliştirmelerine yardımcı olur.