D.9. Program Yeterlilikleri

1. Temel Nörolojik Bilimlere (Neuroscience) yönelik uluslararası düzeyde yayınları takip edip, bu bilgileri kendi çalışmalarında kullanabilecek derecede anlayabilme ve uygulama kapasitesine sahip olur, temel bilgileri çok iyi kavramış ve son gelişmeleri takip edebilecek yetiye sahip olur.

2. Çalışmaları ile ilgili tüm kaynaklara ulaşarak en son verilerden haberdar olur. Nörobilim alanında yapılan çalışmalara eleştirel yönden yaklaşabilir (ulusal veya uluslararası dergilere hakemlik yapabilecek düzeyde bir çalışmayı irdeleyebilir ve fikirlerini açık bir şekilde belirttiği bir rapor düzenleyebilir). Programda yer alan literatür araştırma ve seminer derslerinde sunacağı makaleler ve seminerde bu becerileri değerlendirilir.

3. Ortaya koyduğu problemlere özgün yöntemler ve fikirler ile çözüm üretebilme yetisine sahip olur. Tez izleme dönemlerinde verdiği raporlar ile tez savunması bu becerileri elde edip etmediğini değerlendirmekte kullanılacaktır.

4. Programın bitiminde Temel Nörolojik Bilimler (Neuroscience) alanında lider olabilecek özelliklere sahip olur.

5. Program çerçevesinde ve diğer alanlarda çalışanlar ile ortak proje üretip, yürütebilmeli, kendi ekibini kurabilme ve yeni başlayanlara bilgi ve becerilerini aktarabilme kapasitesine sahip olur.

6. Elde edilen verileri eleştirel bir şekilde değerlendirebilir. Bu amaç için literatür araştırma dersinde sunulan makaleleri eleştirebilir ve kendince uygun çözüm yolları önerebilir.

7. Temel Nörolojik Bilimler (Neuroscience) alanında iyi laboratuvar uygulamaları geliştirebilir.

8. Program bitiminde bağımsız bir araştırmacı ve nörobilim alanında eğitim verecek özelliklere sahip olur.

9. İlgilendiği alana yönelik deneysel modelleri geliştirebilir ve yeni yöntemler dizayn edip uygulayabilecek kapasiteye sahip olur.