Gıda Mühendisliği Programı
Ders Listesi

1. Yarıyıl

KODU DERSİN ADI Z/S T P K AKTS
GMÜ711 GIDA ENDÜSTRİSİNDE TEMEL İŞLEMLER IZ3 0 3 10
Zorunlu Olarak Alınması Gereken AKTS Toplamı 3 0 3 10
Seçmeli Olarak Alınması Gereken AKTS Toplamı 20
1. Yarıyılda alınması gereken Toplam AKTS 30

2. Yarıyıl

KODU DERSİN ADI Z/S T P K AKTS
GMÜ706 DOKTORA SEMİNERİZ2 3 3 10
GMÜ754 TASARIM ve OPTİMİZASYON IZ3 0 3 10
Zorunlu Olarak Alınması Gereken AKTS Toplamı 5 3 6 20
Seçmeli Olarak Alınması Gereken AKTS Toplamı 10
2. Yarıyılda alınması gereken Toplam AKTS 30

3. Yarıyıl

KODU DERSİN ADI Z/S T P K AKTS
GMÜ707 GIDA BİYOKİMYASINDA ÖZEL KONULARZ3 0 3 10
Zorunlu Olarak Alınması Gereken AKTS Toplamı 3 0 3 10
Seçmeli Olarak Alınması Gereken AKTS Toplamı 20
3. Yarıyılda alınması gereken Toplam AKTS 30

4. Yarıyıl

KODU DERSİN ADI Z/S T P K AKTS
GMÜ759 DOKTORA YETERLİLİK SINAVINA HAZIRLIKZ0 4 2 30
Zorunlu Olarak Alınması Gereken AKTS Toplamı 0 4 2 30
Seçmeli Olarak Alınması Gereken AKTS Toplamı 0
4. Yarıyılda alınması gereken Toplam AKTS 30

5. Yarıyıl

KODU DERSİN ADI Z/S T P K AKTS
GMÜ705-I ÖZEL KONULAR Z5 0 0 30
Zorunlu Olarak Alınması Gereken AKTS Toplamı 5 0 0 30
Seçmeli Olarak Alınması Gereken AKTS Toplamı 0
5. Yarıyılda alınması gereken Toplam AKTS 30

6. Yarıyıl

KODU DERSİN ADI Z/S T P K AKTS
GMÜ705-II ÖZEL KONULAR Z5 0 0 30
Zorunlu Olarak Alınması Gereken AKTS Toplamı 5 0 0 30
Seçmeli Olarak Alınması Gereken AKTS Toplamı 0
6. Yarıyılda alınması gereken Toplam AKTS 30

7. Yarıyıl

KODU DERSİN ADI Z/S T P K AKTS
GMÜ705-III ÖZEL KONULARZ5 0 0 30
Zorunlu Olarak Alınması Gereken AKTS Toplamı 5 0 0 30
Seçmeli Olarak Alınması Gereken AKTS Toplamı 0
7. Yarıyılda alınması gereken Toplam AKTS 30

8. Yarıyıl

KODU DERSİN ADI Z/S T P K AKTS
GMÜ705-IV ÖZEL KONULARZ5 0 0 30
Zorunlu Olarak Alınması Gereken AKTS Toplamı 5 0 0 30
Seçmeli Olarak Alınması Gereken AKTS Toplamı 0
8. Yarıyılda alınması gereken Toplam AKTS 30

Herhangi Yarıyıl/Yıl

KODU DERSİN ADI Z/S T P K AKTS
FBE601 BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ ve YAYIN ETİĞİZ2 0 2 5
KODU DERSİN ADI Z/S T P K AKTS
GMU747 FERMANTASYON TEKNOLOJİSİNDE ÖZEL KONULARS3 0 3 10
GMÜ708 GIDA GÜVENLİĞİ ve TOKSİSİTE S3 0 3 10
GMÜ709 GIDA ENDÜSTRİSİDE FERMENTASYON UYGULAMALARIS3 0 3 10
GMÜ710 BİYOTEKNOLOJİDE ÖZEL KONULARS3 0 3 10
GMÜ716 GIDA ENDÜSTRİSİNDE TEMEL İŞLEMLER IIS3 0 3 10
GMÜ717 GIDA ve İMMÜNOLOJİS3 0 3 10
GMÜ718 GIDA PATOJENLERİ IS3 0 3 10
GMÜ720 GIDA PATOJENLERİ IIS3 0 3 10
GMÜ721 GIDA MİKOLOJİSİ ve MİKOTOKSİNLERS3 0 3 10
GMÜ723 MİKROBİYAL GENETİKS3 0 3 10
GMÜ725 PROTEİN KİMYASIS3 0 3 10
GMÜ728 LİPİD KİMYASIS3 0 3 10
GMÜ729 NİŞASTA KİMYASI ve TEKNOLOJİSİS3 0 3 10
GMÜ730 GIDA ANALİZLERİ IIS2 2 3 10
GMÜ731 GIDA ANALİZLERİ IIIS2 2 3 10
GMÜ734 GIDA ENDÜSTRİSİ ATIK-ARTIKLARI ve ÇEVRE İLİŞKİSİS3 0 3 10
GMÜ735 SÜT TEKNOLOJİSİNDE ÖZEL KONULAR IS3 0 3 10
GMÜ736 SÜT TEKNOLOJİSİNDE YENİ GELİŞMELERS3 0 3 10
GMÜ737 ET TEKNOLOJİSİNDE ÖZEL KONULAR IS3 0 3 10
GMÜ738 ET TEKNOLOJİSİNDE YENİ GELİŞMELERS3 0 3 10
GMÜ739 SU ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİS3 0 3 10
GMÜ740 MEYVE ve SEBZE TEKNOLOJİSİNDE ÖZEL KONULARS3 0 3 10
GMÜ741 MEYVE ve SEBZE TEKNOLOJİSİNDE YENİ GELİŞMELERS3 0 3 10
GMÜ744 HUBUBAT TEKNOLOJİSİNDE YENİ GELİŞMELERS3 0 3 10
GMÜ745 YAĞ TEKNOLOJİSİNDE ÖZEL KONULARS3 0 3 10
GMÜ746 YAĞ TEKNOLOJİSİNDE YENİ GELİŞMELERS3 0 3 10
GMÜ748 ŞEKERLİ ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİS3 0 3 10
GMÜ749 FONKSİYONEL GIDALAR TEKNOLOJİSİS3 0 3 10
GMÜ750 AMBALAJLAMA TEKNOLOJİSİS3 0 3 10
GMÜ751 UYGULAMALI KİNETİK IIS3 0 3 10
GMÜ752 PROSES KONTROL ve OTOMASYONS3 0 3 10
GMÜ755 TASARIM ve OPTİMİZASYON IIS3 0 3 10
GMÜ756 ET TEKNOLOJİSİNDE ÖZEL KONULAR IIS3 0 3 10
GMÜ757 SÜT TEKNOLOJİSİNDE ÖZEL KONULAR IIS3 0 3 10
GMÜ758 HUBUBAT TEKNOLOJİSİNDE ÖZEL KONULARS3 0 3 10
PROGRAM AKTS ÖZETİ
Tüm yarıyıllar için Zorunlu derslerden alınması gereken toplam AKTS kredisi195
Tüm yarıyıllar için Seçmeli derslerden alınması gereken toplam AKTS kredisi45
Programdan mezuniyet için gerekli AKTS kredilerinin toplamı240