HBG600-01 - ÖZEL KONULAR
Dersin Adı | Kodu | Yarıyılı | Teori (saat/hafta) |
Uygulama (saat/hafta) |
Yerel Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
ÖZEL KONULAR | HBG600-01 | 3. Yarıyıl | 4 | 0 | 0 | 30 |
Önkoşul(lar)-var ise | Yüksek Lisans derslerini bitirmiş olmak | |||||
Dersin Dili | Türkçe | |||||
Dersin Türü | Zorunlu | |||||
Dersin verilme şekli | Yüz yüze | |||||
Dersin öğrenme ve öğretme teknikleri | Anlatım Tartışma | |||||
Dersin sorumlusu(ları) | Danışman öğretim üyesi | |||||
Dersin amacı | Yüksek lisans tezini bilimsel ilkeler uygun olarak yürütmektir. | |||||
Dersin öğrenme çıktıları |
| |||||
Dersin içeriği | 1. Tez konusunun belirlenmesi 2. Tez konusu ile ilgili yurt içi ve yurt dışı literatür taramasının yapılması 3. Araştırmanın tüm aşamalarının planlanması 4. Veri toplama aracının geliştirilmesi 5. Gerekli etik kurul onayı ve diğer kurumsal izinlerin alınması | |||||
Kaynaklar | Tez konusu ile ilgili literatür. |
Haftalara Göre İşlenecek Konular
Haftalar | Konular |
---|---|
1. Hafta | Tez konusunun belirlenmesi |
2. Hafta | Tez konusunun belirlenmesi |
3. Hafta | Tez konusunun belirlenmesi |
4. Hafta | Tez konusunun belirlenmesi |
5. Hafta | Tez konusu ile ilgili yurt içi ve yurt dışı literatür taramasının yapılması |
6. Hafta | Tez konusu ile ilgili yurt içi ve yurt dışı literatür taramasının yapılması |
7. Hafta | Tez konusu ile ilgili yurt içi ve yurt dışı literatür taramasının yapılması |
8. Hafta | Tez konusu ile ilgili yurt içi ve yurt dışı literatür taramasının yapılması |
9. Hafta | Araştırmanın tüm aşamalarının planlanması |
10. Hafta | Araştırmanın tüm aşamalarının planlanması |
11. Hafta | Veri toplama aracının geliştirilmesi |
12. Hafta | Veri toplama aracının geliştirilmesi |
13. Hafta | Veri toplama aracının geliştirilmesi |
14. Hafta | Gerekli etik kurul onayı ve diğer kurumsal izinlerin alınması |
Değerlendirme Sistemi
Yarıyıl içi çalışmaları | Sayısı | Katkı Payı % |
---|---|---|
Devam (a) | 0 | 0 |
Laboratuar | 0 | 0 |
Uygulama | 0 | 0 |
Alan Çalışması | 14 | 50 |
Derse Özgü Staj (Varsa) | 0 | 0 |
Ödevler | 0 | 0 |
Sunum | 14 | 50 |
Projeler | 0 | 0 |
Seminer | 0 | 0 |
Ara Sınavlar | 0 | 0 |
Genel sınav | 0 | 0 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarı Notuna Katkısı | 28 | 100 |
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarı Notuna Katkısı | 0 | 0 |
Toplam | 100 |
AKTS (Öğrenci İş Yükü) Tablosu
Etkinlikler | Sayısı | Süresi | Toplam İş Yükü |
---|---|---|---|
Ders Süresi | 14 | 4 | 56 |
Laboratuvar | 0 | 0 | 0 |
Uygulama | 0 | 0 | 0 |
Derse özgü staj (varsa) | 0 | 0 | 0 |
Alan Çalışması | 10 | 20 | 200 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön Çalışma, pekiştirme, vb) | 14 | 35 | 490 |
Sunum / Seminer Hazırlama | 14 | 11 | 154 |
Proje | 0 | 0 | 0 |
Ödevler | 0 | 0 | 0 |
Ara sınavlara hazırlanma süresi | 0 | 0 | 0 |
Genel sınava hazırlanma süresi | 0 | 0 | 0 |
Toplam İş Yükü | 52 | 70 | 900 |
Dersin Öğrenme Çıktılarının Program Yeterlilikleri İle İlişkilendirilmesi
D.9. Program Yeterlilikleri | Katkı Düzeyi* | ||||
---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
1. Sağlıklı beslenme ile ilgili temel bilgileri açıklar. | X | ||||
2. Sağlıklı beslenme ile ilgili halk sağlığı yaklaşımını benimseyen ilkelere hakimdir. | X | ||||
3. Yeterli ve dengeli beslenme ile ilgili konularda disiplinler arası çalışmanın önemini açıklar. | X | ||||
4. Beslenme ile ilgili bilimsel araştırma yöntemlerini ve bu araştırmalarda kullanılabilecek epidemiyolojik ve istatistiksel yaklaşımları tanımlar. | X | ||||
5. Toplumun beslenme düzeyini saptamak amacıyla kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanır. | X | ||||
6. Toplumda sık görülen beslenme sorunlarını tespit eder, bilgi ve becerilerini kullanarak çözümler üretir, politika yapıcılar/karar vericiler için öneriler geliştirir. | X | ||||
7. Toplumun öncelikli ve kırılgan gruplarının beslenme konusunda gereksinimlerini bilir, sık görülen hastalıkların önlenmesi için öneriler geliştirir. | X | ||||
8. Toplumun beslenme düzeyini saptamak ve/veya iyileştirmek amacıyla hipotez geliştirir, araştırma planlar, yürütür, sonuçları yorumlar ve rapor yazar. | X | ||||
9. Toplumun beslenme düzeyinin iyileştirilmesi için sağlık ile ilgili diğer alanlarla birlikte çalışır. | X | ||||
10. Beslenme konularında gelişmeleri ulusal ve uluslararası düzede değerlendirir. | X | ||||
11. Beslenme alanında yaptığı akademik ve toplumsal çalışmalarda bilimsel ve mesleki etik ilkeleri bilir ve bunlara uygun davranır. | X | ||||
12. Beslenme alanındaki öncelikli konularda araştırma yapar, sunar ve yayınlamak için hazırlıklarını tamamlar. | X |
*1 En düşük, 2 Düşük, 3 Orta, 4 Yüksek, 5 Çok yüksek