GMÜ739 - SU ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ

Dersin Adı Kodu Yarıyılı Teori
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Yerel Kredi AKTS
SU ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ GMÜ739 Herhangi Yarıyıl/Yıl 3 0 3 10
Önkoşul(lar)-var ise
Dersin DiliTürkçe
Dersin TürüSeçmeli 
Dersin verilme şekliYüz yüze 
Dersin öğrenme ve öğretme teknikleriAnlatım
Tartışma
Sorun/Problem Çözme
 
Dersin sorumlusu(ları)Bölüm sorumluları 
Dersin amacıSu ürünlerinin işleme, depolama ve değerlendirilmesi hakkında lisans üstü düzeyde yeni bilgilerin sunulmasıdır 
Dersin öğrenme çıktıları
  1. Bu dersin sonunda öğrenci, Su ürünlerinin işleme, depolama ve değerlendirilmesi hakkında lisansüstü düzeyde bilgiler edinecektir
Dersin içeriğiSu ürünleri bileşenlerinin kimyası. Su ürünlerinin kimyasal, fiziksel ve mikrobiyolojik kalitesi. Su ürünlerinin toksikolojisi. Su ürünlerinin dondurulması, kurutulması, dumanlanması, tuzlanması, konservelenmesi ve fermentasyonu. Balık sausage üretimi. Su ürünleri artıklarının değerlendirilmesi. 
KaynaklarShahidi, F, Botta, J. R., 1994. Seafoods. Blackie Academic, Glasgow.
Doe, E. P., 2000. Fish Drying and Smoking. Technomic Co., Inc., 247 s.
Bremner, H. A. (Edit.), 2002. Safety and quality issues in fish processing.Woodhead Publishing Limited, Cambridge, England.
 

Haftalara Göre İşlenecek Konular

HaftalarKonular
1. HaftaSu ürünleri bileşenlerinin kimyası
2. HaftaSu ürünleri bileşenlerinin kimyası
3. HaftaSu ürünleri bileşenlerinin kimyası
4. HaftaSu ürünlerinin kimyasal, fiziksel ve mikrobiyolojik kalitesi
5. HaftaSu ürünlerinin kimyasal, fiziksel ve mikrobiyolojik kalitesi
6. HaftaSu ürünlerinin toksikolojisi
7. HaftaSu ürünlerinin soğutulması, dondurulması, çözündürülmesi
8. HaftaSu ürünlerinin kurutulması, dumanlanması
9. HaftaSu ürünlerinin tuzlanması, konservelenmesi
10. HaftaBalık sausage üretimi
11. HaftaAra sınav
12. HaftaSu ürünleri artıklarının değerlendirilmesi
13. HaftaRapor hazırlama ve sunma
14. HaftaRapor hazırlama ve sunma
15. HaftaGenel sınava hazırlık
16. HaftaGenel sınav

Değerlendirme Sistemi

Yarıyıl içi çalışmalarıSayısıKatkı Payı %
Devam (a)100
Laboratuar00
Uygulama00
Alan Çalışması00
Derse Özgü Staj (Varsa) 00
Ödevler510
Sunum210
Projeler00
Seminer00
Ara Sınavlar130
Genel sınav150
Toplam100
Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarı Notuna Katkısı050
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarı Notuna Katkısı050
Toplam100

AKTS (Öğrenci İş Yükü) Tablosu

Etkinlikler Sayısı Süresi Toplam İş Yükü
Ders Süresi 14 3 42
Laboratuvar 0 0 0
Uygulama000
Derse özgü staj (varsa)000
Alan Çalışması000
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön Çalışma, pekiştirme, vb)129108
Sunum / Seminer Hazırlama22550
Proje000
Ödevler51050
Ara sınavlara hazırlanma süresi12020
Genel sınava hazırlanma süresi13030
Toplam İş Yükü3597300

Dersin Öğrenme Çıktılarının Program Yeterlilikleri İle İlişkilendirilmesi

D.9. Program YeterlilikleriKatkı Düzeyi*
12345
1. Temel bilimleri, matematik ve mühendislik bilimlerini üst düzeyde anlar/saptar ve uygular.   X 
2. Alanında en son gelişmeler dâhil olmak üzere genişlemesine ve derinlemesine bilgi sahibidir.    X
3. Bir alanda en yeni bilgilere ulaşır ve bunları kavrayarak araştırma yapabilmek için gerekli yöntem ve becerilerde üst düzeyde yeterliğe sahiptir.     X
4. Özgün bir araştırma sürecini bağımsız olarak algılar, tasarlar, uygular ve sonuçlandırır; bu süreci yönetir.     X
5. Akademik çalışmalarının çıktılarını saygın akademik ortamlarda yayınlayarak bilim ve teknoloji literatürüne katkıda bulunur. X    
6. Bilime veya teknolojiye yenilik getiren, yeni bir bilimsel yöntem veya teknolojik ürün/süreç geliştiren ya da bilinen bir yöntemi yeni bir alana uygulayan kapsamlı bir çalışma yapar.    X
7. Bilimsel, teknolojik, sosyal ve kültürel gelişmeleri değerlendirir ve bilimsel tarafsızlık ve etik sorumluluk bilinciyle topluma aktarır. X   
8. Uzmanlık alanındaki fikirlerin ve gelişmelerin eleştirel analizini, sentezini ve değerlendirmesini yapar.  X  
9. Uzmanlık alanında çalışanlarla ve daha geniş bilimsel ve sosyal topluluklarla yazılı ve sözlü etkin iletişim kurar, bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü C1 Genel Düzeyinde kullanarak ileri düzeyde yazılı, sözlü ve görsel iletişim kurar ve tartışır.    X 

*1 En düşük, 2 Düşük, 3 Orta, 4 Yüksek, 5 Çok yüksek