GMÜ737 - ET TEKNOLOJİSİNDE ÖZEL KONULAR I

Dersin Adı Kodu Yarıyılı Teori
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Yerel Kredi AKTS
ET TEKNOLOJİSİNDE ÖZEL KONULAR I GMÜ737 Herhangi Yarıyıl/Yıl 3 0 3 10
Önkoşul(lar)-var ise
Dersin DiliTürkçe
Dersin TürüSeçmeli 
Dersin verilme şekliYüz yüze 
Dersin öğrenme ve öğretme teknikleriAnlatım
Tartışma
Rapor Hazırlama ve/veya Sunma
Sorun/Problem Çözme
 
Dersin sorumlusu(ları)Bölüm sorumluları 
Dersin amacıÖğrencilerin fermente et ürünleri konusunda ileri düzey bilgiler edinmesi 
Dersin öğrenme çıktıları
  1. Bu dersin sonunda öğrenci, fermente et ürünleri konusunda ileri düzey bilgiler edinecektir
Dersin içeriğiEt fermentasyonunun ilkeleri, et, yağ, ingredientler, katkılar, baharat ve kılıflar, fermente et ürünlerinin sınıflandırılması, et fermentasyonunun mikrobiyolojisi, starter kültürler, proses özellikleri, fermente et ürünlerinin duyusal özellikleri, fermente et ürünleri güvenliği ve kalite kontrolü 
KaynaklarFermented Meats. Eds. G.Campbell-Platt & P.E. Cook. Chapman & Hall, London, 1995.
Handbook of Fermented Meat and Poultry. Ed. F.Toldra. Blackwell Publ, 2007. 

Haftalara Göre İşlenecek Konular

HaftalarKonular
1. HaftaEt fermentasyonunun ilkeleri, tarihçesi
2. HaftaEt, yağ, ingredientler, katkılar, baharat ve kılıflar
3. HaftaFermente et ürünlerinin sınıflandırılması
4. HaftaEt fermentasyonunun mikrobiyolojisi, starter kültürler
5. HaftaProses özellikleri
6. HaftaFermente et ürünlerinin duyusal özellikleri
7. HaftaFermente et ürünleri güvenliği ve kalite kontrolü
8. HaftaAra sınav
9. HaftaRapor hazırlama ve sunma
10. HaftaRapor hazırlama ve sunma
11. HaftaRapor hazırlama ve sunma
12. HaftaRapor hazırlama ve sunma
13. HaftaRapor hazırlama ve sunma
14. HaftaRapor hazırlama ve sunma
15. HaftaGenel sınava hazırlık
16. HaftaGenel sınav

Değerlendirme Sistemi

Yarıyıl içi çalışmalarıSayısıKatkı Payı %
Devam (a)100
Laboratuar00
Uygulama00
Alan Çalışması10
Derse Özgü Staj (Varsa) 00
Ödevler00
Sunum620
Projeler00
Seminer00
Ara Sınavlar130
Genel sınav150
Toplam100
Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarı Notuna Katkısı050
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarı Notuna Katkısı050
Toplam100

AKTS (Öğrenci İş Yükü) Tablosu

Etkinlikler Sayısı Süresi Toplam İş Yükü
Ders Süresi 14 3 42
Laboratuvar 0 0 0
Uygulama000
Derse özgü staj (varsa)000
Alan Çalışması11010
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön Çalışma, pekiştirme, vb)129108
Sunum / Seminer Hazırlama61060
Proje000
Ödevler000
Ara sınavlara hazırlanma süresi13535
Genel sınava hazırlanma süresi14545
Toplam İş Yükü35112300

Dersin Öğrenme Çıktılarının Program Yeterlilikleri İle İlişkilendirilmesi

D.9. Program YeterlilikleriKatkı Düzeyi*
12345
1. Temel bilimleri, matematik ve mühendislik bilimlerini üst düzeyde anlar/saptar ve uygular.   X 
2. Alanında en son gelişmeler dâhil olmak üzere genişlemesine ve derinlemesine bilgi sahibidir.    X
3. Bir alanda en yeni bilgilere ulaşır ve bunları kavrayarak araştırma yapabilmek için gerekli yöntem ve becerilerde üst düzeyde yeterliğe sahiptir.     X
4. Özgün bir araştırma sürecini bağımsız olarak algılar, tasarlar, uygular ve sonuçlandırır; bu süreci yönetir.     X
5. Akademik çalışmalarının çıktılarını saygın akademik ortamlarda yayınlayarak bilim ve teknoloji literatürüne katkıda bulunur. X    
6. Bilime veya teknolojiye yenilik getiren, yeni bir bilimsel yöntem veya teknolojik ürün/süreç geliştiren ya da bilinen bir yöntemi yeni bir alana uygulayan kapsamlı bir çalışma yapar.    X
7. Bilimsel, teknolojik, sosyal ve kültürel gelişmeleri değerlendirir ve bilimsel tarafsızlık ve etik sorumluluk bilinciyle topluma aktarır. X   
8. Uzmanlık alanındaki fikirlerin ve gelişmelerin eleştirel analizini, sentezini ve değerlendirmesini yapar.  X  
9. Uzmanlık alanında çalışanlarla ve daha geniş bilimsel ve sosyal topluluklarla yazılı ve sözlü etkin iletişim kurar, bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü C1 Genel Düzeyinde kullanarak ileri düzeyde yazılı, sözlü ve görsel iletişim kurar ve tartışır.    X 

*1 En düşük, 2 Düşük, 3 Orta, 4 Yüksek, 5 Çok yüksek