EMİ738 - SEMİNER

Dersin Adı Kodu Yarıyılı Teori
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Yerel Kredi AKTS
SEMİNER EMİ738 3. Yarıyıl 0 2 0 2
Önkoşul(lar)-var ise-
Dersin DiliTürkçe
Dersin TürüZorunlu 
Dersin verilme şekliYüz yüze 
Dersin öğrenme ve öğretme teknikleriTartışma
Rapor Hazırlama ve/veya Sunma
Proje Tasarımı/Yönetimi
 
Dersin sorumlusu(ları)Danışman Öğretim Üyeleri 
Dersin amacıEczacılık işletmeciliği kapsamında yer alan bilimsel bir konunun incelenmesi, irdelenmesi, araştırma verilerinin değerlendirilip raporlanarak sunulması becerisini geliştirmek 
Dersin öğrenme çıktıları
  1. Literatür taraması yapılarak, konuya ait bilgilerin değerlendirilmesi sonucunda araştırma planın hazırlanıp uygulanması ve sonuçların sunulması kavranılır.
Dersin içeriğiKonunun belirlenmesi, literatür taraması yapılması ve araştırmanın planlanması, verilerin toplanarak analizini yapılması, araştırma planının ve sunumunun hazırlanması  
KaynaklarSeminer konusu ile ilgili bütün literatür 

Haftalara Göre İşlenecek Konular

HaftalarKonular
1. HaftaSeminerle ilgili beklenti ve görüşlerin sunulması
2. HaftaSeminer konusunun belirlenmesi
3. HaftaKonu ile ilgili literatür taramasının yapılması
4. HaftaKonu ile ilgili literatür taramasının yapılması ve araştırma planının hazırlanması
5. HaftaVerilerin toplanması
6. HaftaVerilerin toplanması
7. HaftaAraştırma verilerinin analizi
8. HaftaAraştırma verilerinin analizi
9. HaftaAraştırma verilerinin değerlendirilmesi
10. HaftaAraştırma verilerinin değerlendirilmesi
11. HaftaAraştırmanın raporlanması
12. HaftaAraştırmanın raporlanması
13. HaftaSunumun hazırlanması
14. HaftaSeminer sunumu

Değerlendirme Sistemi

Yarıyıl içi çalışmalarıSayısıKatkı Payı %
Devam (a)00
Laboratuar00
Uygulama00
Alan Çalışması00
Derse Özgü Staj (Varsa) 00
Ödevler00
Sunum150
Projeler00
Seminer150
Ara Sınavlar00
Genel sınav00
Toplam100
Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarı Notuna Katkısı150
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarı Notuna Katkısı150
Toplam100

AKTS (Öğrenci İş Yükü) Tablosu

Etkinlikler Sayısı Süresi Toplam İş Yükü
Ders Süresi 14 2 28
Laboratuvar 0 0 0
Uygulama000
Derse özgü staj (varsa)000
Alan Çalışması12020
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön Çalışma, pekiştirme, vb)11212
Sunum / Seminer Hazırlama16060
Proje000
Ödevler000
Ara sınavlara hazırlanma süresi000
Genel sınava hazırlanma süresi000
Toplam İş Yükü1794120

Dersin Öğrenme Çıktılarının Program Yeterlilikleri İle İlişkilendirilmesi

D.9. Program YeterlilikleriKatkı Düzeyi*
12345
1. Eczacının profesyonel imajı içerisinde yer alması gereken güncel konular hakkındaki bilgi düzeyini arttırır ve diğer disiplinlerle olan ilişkileri geliştirerek, yenilikler getirilmesine katkı sağlar.    X
2. Araştırma yöntemleri ve uygulamaları hakkında ileri düzeyde bilgi sahibidir.    X
3. Eczacılık işletmeciliği alanında yapılan çalışmaların etik ilkeler çerçevesinde, güncel uygulamalarla yapılması gerektiğini bilir.    X
4. Mesleki uygulamalara yönelik standartları, ilgili yönetmelik, mevzuat ve yasaları bilir ve mesleki etik kurallarına uygun davranır.    X
5. Aldığı eğitim doğrultusunda, eczacılık işletmeciliği alanının kapsamında yer alan konularda yenilik getirecek ve çözüm sağlayacak araştırmalar planlayabilir.    X
6. Yaptığı araştırmalarda gerekli teknolojik uygulamalardan faydalanabilir.    X
7. Araştırma sonuçlarını raporlayarak uygun bilimsel ortamlarda paylaşır.     X
8. Eczacılık işletmeciliği ve sosyal eczacılık alanlarında dünyadaki uygulamaları, sorunları ve bilimsel gelişmeleri takip eder, ulusal ve uluslar arası projelerde yer alır.    X
9. Eczacılığın sosyal yönü ağırlıklı olan bir meslek olduğu gerçeği doğrultusunda iletişim becerilerini geliştirir ve bunu disiplinler arası çalışmalar yaparken de kullanır.    X
10. Sahip olduğu bilgilerin eczacılık işletmeciliği alanındaki konularda toplum yararına kullanılması için etik ilkelere dikkat ederek çalışır.    X
11. Güncel gelişmeleri değerlendirirken ve yeni çalışmalar yaparken, toplumun sosyal ve kültürel özelliklerini dikkate alır ve gerektiğinde eleştiriler yapması gerektiğini bilir.    X
12. Ulusal ve uluslararası bilimsel ortamlarda eczacılık işletmeciliği alanının önemini vurgular, ihtiyaç duyulduğunda yetkinliğini göstererek yeni düzenlemeler ve çözüm önerileri sunulmasında liderlik eder.    X
13. Bilimsel çalışmaların yaşam boyu öğrenmeyi gerektirdiğini bilerek ve her türlü ulusal ve uluslararası gelişmeyi takip ederek kendini geliştirir.    X

*1 En düşük, 2 Düşük, 3 Orta, 4 Yüksek, 5 Çok yüksek