BYL624 - İLERİ MİKROPSAL TEKNOLOJİ
Dersin Adı | Kodu | Yarıyılı | Teori (saat/hafta) |
Uygulama (saat/hafta) |
Yerel Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
İLERİ MİKROPSAL TEKNOLOJİ | BYL624 | 1. Yarıyıl | 2 | 3 | 3 | 9 |
Önkoşul(lar)-var ise | - | |||||
Dersin Dili | Türkçe | |||||
Dersin Türü | Seçmeli | |||||
Dersin verilme şekli | Yüz yüze | |||||
Dersin öğrenme ve öğretme teknikleri | Anlatım Tartışma Soru-Yanıt Gösteri Deney Sorun/Problem Çözme | |||||
Dersin sorumlusu(ları) | Prof. Dr. Işıl Seyis Bilkay | |||||
Dersin amacı | Mikrobiyal teknoloji ile üretilen ürünler ve biyoteknolojide kullanılan mikroorganizmalar hakkında ayrıntılı teorik ve pratik bilgi vermek. | |||||
Dersin öğrenme çıktıları |
| |||||
Dersin içeriği | Mikrobiyal Fermentasyonla Endüstriyel Ürün Eldesi, Fermantasyon Tesisindeki Operasyonel Birimler, Fermantasyon Verimini Kontrol Eden Faktörler; Çeşitli Maya, Küf Ve Bakteri Türlerinin Biyoteknolojik Kullanımları | |||||
Kaynaklar | Michael T.Madıgan, John M.Martingo, Brock Biology of Microorganisms.Pearson Edu., Publish. Prentice Hall. Rose, A.H.: Economic Microbiology, Academic Pres. Berry, D. R., ed., Fungal Biotechnology, British Mycological Society, London Academic. Alagawadi, A. R., Microbial biotechnology, New Delhi : Narosa Pub. House. Walker, Graeme M., Yeast physiology and biotechnology, Chichester : J. Wiley and Sons. |
Haftalara Göre İşlenecek Konular
Haftalar | Konular |
---|---|
1. Hafta | Mikrobiyal Fermentasyonla Endüstriyel Ürün Eldesi (T) |
2. Hafta | Fermantasyon Tesisindeki Operasyonel Birimler (T) |
3. Hafta | Fermantasyon Verimini Kontrol Eden Faktörler (T) |
4. Hafta | Mikrobiyal Organik Asit Üretimi (T) |
5. Hafta | Mikrobiyal Organik Asit, Vitamin Üretimi (T) |
6. Hafta | Mikrobiyal Antibiyotik Üretimi (T) |
7. Hafta | Çeşitli Maya Türlerinin Biyoteknolojik Kullanımları (T) |
8. Hafta | Çeşitli Küf Türlerinin Biyoteknolojik Kullanımları I (T) |
9. Hafta | Çeşitli Küf Türlerinin Biyoteknolojik Kullanımları Iı (T) |
10. Hafta | Çeşitli Bakteri Türlerinin Biyoteknolojik Kullanımları I (T) |
11. Hafta | Çeşitli Bakteri Türlerinin Biyoteknolojik Kullanımları Iı (T) |
12. Hafta | Mikropsal Steroid Transformasyonu, Biyoinsektisitler (T) |
13. Hafta | Iı. Ara Sınav Ve Sunum (T) |
14. Hafta | Biyoteknolojik Aşılar, Probiyotikler (T) |
15. Hafta | Genel Sınava Hazırlık |
16. Hafta | Genel Sınav |
Değerlendirme Sistemi
Yarıyıl içi çalışmaları | Sayısı | Katkı Payı % |
---|---|---|
Devam (a) | 0 | 0 |
Laboratuar | 1 | 10 |
Uygulama | 0 | 0 |
Alan Çalışması | 0 | 0 |
Derse Özgü Staj (Varsa) | 0 | 0 |
Ödevler | 0 | 0 |
Sunum | 2 | 20 |
Projeler | 0 | 0 |
Seminer | 0 | 0 |
Ara Sınavlar | 2 | 20 |
Genel sınav | 1 | 50 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarı Notuna Katkısı | 5 | 50 |
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarı Notuna Katkısı | 1 | 50 |
Toplam | 100 |
AKTS (Öğrenci İş Yükü) Tablosu
Etkinlikler | Sayısı | Süresi | Toplam İş Yükü |
---|---|---|---|
Ders Süresi | 14 | 2 | 28 |
Laboratuvar | 14 | 3 | 42 |
Uygulama | 0 | 0 | 0 |
Derse özgü staj (varsa) | 0 | 0 | 0 |
Alan Çalışması | 0 | 0 | 0 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön Çalışma, pekiştirme, vb) | 12 | 5 | 60 |
Sunum / Seminer Hazırlama | 2 | 6 | 12 |
Proje | 0 | 0 | 0 |
Ödevler | 1 | 2 | 2 |
Ara sınavlara hazırlanma süresi | 2 | 3 | 6 |
Genel sınava hazırlanma süresi | 1 | 7 | 7 |
Toplam İş Yükü | 46 | 28 | 157 |
Dersin Öğrenme Çıktılarının Program Yeterlilikleri İle İlişkilendirilmesi
D.9. Program Yeterlilikleri | Katkı Düzeyi* | ||||
---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
1. Biyoloji veya farklı alandaki lisans düzeyi yeterliliklerine dayalı olarak, bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirir, derinleştirir ve istatistik metotları kullanarak analiz eder ve yorumlar. | X | ||||
2. Alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanır. | X | ||||
3. Alanında edindiği bilgileri farklı disiplin alanlarından gelen bilgilerle bütünleştirerek yorumlar ve yeni bilgiler oluşturur. | X | ||||
4. Alanı ile ilgili karşılaşılan sorunları araştırma yöntemlerini kullanarak çözümler. | X | ||||
5. Alanı ile ilgili uzmanlık gerektiren bir çalışmayı bağımsız olarak yürütür. | X | ||||
6. Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunların çözümü için yeni stratejik yaklaşımlar geliştirir ve sorumluluk alarak çözüm üretir. | X | ||||
7. Alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir ve öğrenmesini yönlendirir. | X | ||||
8. Alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. | X | ||||
9. Alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerleri gözetme yeteneğine sahip olur. | X | ||||
10. Alanının gelişmesinde yer alan önemli kişileri, olay ve olguları, sonuçları dikkate alarak değerlendirir. | X |
*1 En düşük, 2 Düşük, 3 Orta, 4 Yüksek, 5 Çok yüksek