BYL624 - İLERİ MİKROPSAL TEKNOLOJİ

Dersin Adı Kodu Yarıyılı Teori
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Yerel Kredi AKTS
İLERİ MİKROPSAL TEKNOLOJİ BYL624 1. Yarıyıl 2 3 3 9
Önkoşul(lar)-var ise-
Dersin DiliTürkçe
Dersin TürüSeçmeli 
Dersin verilme şekliYüz yüze 
Dersin öğrenme ve öğretme teknikleriAnlatım
Tartışma
Soru-Yanıt
Gösteri
Deney
Sorun/Problem Çözme
 
Dersin sorumlusu(ları)Prof. Dr. Işıl Seyis Bilkay 
Dersin amacıMikrobiyal teknoloji ile üretilen ürünler ve biyoteknolojide kullanılan mikroorganizmalar hakkında ayrıntılı teorik ve pratik bilgi vermek. 
Dersin öğrenme çıktıları
  1. Öğrenci, Mikrobiyal teknolojinin kullanım alanları hakkında bilgi sahibi olur. Biyoteknolojide kullanımları söz konusu olan mikroorganizmaları ve bu mikroorganizmaların ürünlerini öğrenir. Mikrobiyal teknolojiler hakkında bilgi ve pratiğini geliştirir. Mikroorganizmaları uygulamalarda kullanım becerisi geliştirir.
Dersin içeriğiMikrobiyal Fermentasyonla Endüstriyel Ürün Eldesi, Fermantasyon Tesisindeki Operasyonel Birimler, Fermantasyon Verimini Kontrol Eden Faktörler; Çeşitli Maya, Küf Ve Bakteri Türlerinin Biyoteknolojik Kullanımları  
KaynaklarMichael T.Madıgan, John M.Martingo, Brock Biology of Microorganisms.Pearson Edu., Publish. Prentice Hall. Rose, A.H.: Economic Microbiology, Academic Pres.
Berry, D. R., ed., Fungal Biotechnology, British Mycological Society, London Academic.
Alagawadi, A. R., Microbial biotechnology, New Delhi : Narosa Pub. House.
Walker, Graeme M., Yeast physiology and biotechnology, Chichester : J. Wiley and Sons. 

Haftalara Göre İşlenecek Konular

HaftalarKonular
1. HaftaMikrobiyal Fermentasyonla Endüstriyel Ürün Eldesi (T)
2. HaftaFermantasyon Tesisindeki Operasyonel Birimler (T)
3. HaftaFermantasyon Verimini Kontrol Eden Faktörler (T)
4. HaftaMikrobiyal Organik Asit Üretimi (T)
5. HaftaMikrobiyal Organik Asit, Vitamin Üretimi (T)
6. HaftaMikrobiyal Antibiyotik Üretimi (T)
7. HaftaÇeşitli Maya Türlerinin Biyoteknolojik Kullanımları (T)
8. HaftaÇeşitli Küf Türlerinin Biyoteknolojik Kullanımları I (T)
9. HaftaÇeşitli Küf Türlerinin Biyoteknolojik Kullanımları Iı (T)
10. HaftaÇeşitli Bakteri Türlerinin Biyoteknolojik Kullanımları I (T)
11. HaftaÇeşitli Bakteri Türlerinin Biyoteknolojik Kullanımları Iı (T)
12. HaftaMikropsal Steroid Transformasyonu, Biyoinsektisitler (T)
13. HaftaIı. Ara Sınav Ve Sunum (T)
14. HaftaBiyoteknolojik Aşılar, Probiyotikler (T)
15. HaftaGenel Sınava Hazırlık
16. HaftaGenel Sınav

Değerlendirme Sistemi

Yarıyıl içi çalışmalarıSayısıKatkı Payı %
Devam (a)00
Laboratuar110
Uygulama00
Alan Çalışması00
Derse Özgü Staj (Varsa) 00
Ödevler00
Sunum220
Projeler00
Seminer00
Ara Sınavlar220
Genel sınav150
Toplam100
Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarı Notuna Katkısı550
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarı Notuna Katkısı150
Toplam100

AKTS (Öğrenci İş Yükü) Tablosu

Etkinlikler Sayısı Süresi Toplam İş Yükü
Ders Süresi 14 2 28
Laboratuvar 14 3 42
Uygulama000
Derse özgü staj (varsa)000
Alan Çalışması000
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön Çalışma, pekiştirme, vb)12560
Sunum / Seminer Hazırlama2612
Proje000
Ödevler122
Ara sınavlara hazırlanma süresi236
Genel sınava hazırlanma süresi177
Toplam İş Yükü4628157

Dersin Öğrenme Çıktılarının Program Yeterlilikleri İle İlişkilendirilmesi

D.9. Program YeterlilikleriKatkı Düzeyi*
12345
1. Biyoloji veya farklı alandaki lisans düzeyi yeterliliklerine dayalı olarak, bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirir, derinleştirir ve istatistik metotları kullanarak analiz eder ve yorumlar.    X
2. Alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanır.    X
3. Alanında edindiği bilgileri farklı disiplin alanlarından gelen bilgilerle bütünleştirerek yorumlar ve yeni bilgiler oluşturur.    X
4. Alanı ile ilgili karşılaşılan sorunları araştırma yöntemlerini kullanarak çözümler.   X 
5. Alanı ile ilgili uzmanlık gerektiren bir çalışmayı bağımsız olarak yürütür.   X 
6. Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunların çözümü için yeni stratejik yaklaşımlar geliştirir ve sorumluluk alarak çözüm üretir.    X
7. Alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir ve öğrenmesini yönlendirir.    X
8. Alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.   X 
9. Alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerleri gözetme yeteneğine sahip olur.  X  
10. Alanının gelişmesinde yer alan önemli kişileri, olay ve olguları, sonuçları dikkate alarak değerlendirir.    X

*1 En düşük, 2 Düşük, 3 Orta, 4 Yüksek, 5 Çok yüksek