1. Çocuk onkolojisi konusunda güncel bilgilere sahiptir, kuramsal ve uygulamalı bilgileri geliştirir ve derinleştirir.
2. Onkoloji alanında ilişkili olduğu radyasyon onkoloji, radyoloji ve onkolojik cerrahi disiplinler arasındaki etkileşimi kavrar, bilgi ve becerilerini disiplinler arası çalışmalarda verimli bir şekilde kullanabilir.
3. Çocuk onkolojisi konusunda yapılan çalışmalarda sürekli olarak kullanılan bir araç olarak istatistiksel yöntemler hakkında bilgi sahibidir, ilgili yazılımları etkili kullanır.
4. Alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar dahil bilgi teknolojilerini gibi araçları, bilişim ve iletişim teknolojilerini araştırma, analiz ve sunum için kullanabilir.
5. Çocuk onkolojisi ile ilgili öncelikli konularda bilimsel klinik ve/veya tanımlayıcı araştırma/sunum/yayın yapar. Yaptığı / katıldığı araştırmanın raporunu yazar ve ulusal/uluslar arası kabul görmüş hakemli bir dergide yayınlar ya da bilimsel bir toplantıda sunar.
6. Onkoloji alanında araştırma yaparken doğru istatistiksel yöntemleri seçme, hesaplama ve yorumlayabilme becerisine sahiptir.
7. Sağlık alanında sahip olduğu bilgileri farklı disiplinlerden gelen bilgilerle bütünleştirip yeni bilgiler oluşturmak için yorumlar, değişik araştırma yöntemleri kullanarak analiz ve sentez yapar ve çözüm önerileri getirir.
8. Deneysel araştırma planlar, yapar.
9. Çocuk onkolojisi konusunda sahip olduğu kuramsal ve uygulamalı bilgileri farklı disiplinlerden gelen bilgilerle bütünleştirip yeni bilgiler oluşturmak için yorumlar, eleştirel olarak değerlendirebilir, öğrenmesini yönlendirebilir.
10. Çocuk onkolojisi alanındaki gelişmeleri takip edebilir ve bu konularda meslektaşları ile yazılı ve sözlü iletişime geçebilir.
11. Kanıta dayalı uygulamaları takip eder ve kendi alanında kanıt oluşturacak araştırmalar yapar, bu araştırma ve çalışmaları bağımsız ve/veya ekip olarak yürütür.
12. Bilimsel veriyi değişik araştırma yöntemleri kullanarak analiz ve sentez eder, çözüm önerileri getirir.
13. Bilgilerini uzmanlık gerektiren konularda öngörülmeyen karmaşık ve problemli durumlarda kurgular, çözüm önerileri getirir, sorunları çözer, elde edilen sonuçları değerlendirir ve gerektiğinde uygular.
14. Sağlık alanı ile ilgili verilerin toplanması, kayıtlanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetir ve bu değerleri öğretir.