D.9. Program Yeterlilikleri

1. Projelerde ve araştırmalarda görev alır, organize eder, yöntemleri belirler ve bilimsel ortaklar bulabilir.

2. Araştırma etiğine bağlı kalarak yaşam boyu öğrenme, öğretme ve uygulama beceri ve alışkanlıklarını kazanır.

3. Kanıta dayalı araştırmalar yapar, sonuçlarını ulusal ve uluslararası platformlarda ve hakemli dergilerde yayınlar.

4. Grup içinde liderlik yapabilir, bilimsel tartışmalara katılır veya bu tür tartışmaları yönetebilecek düzeyde bilgi sahibi olur.

5. Orijinal ve jenerik ilaç tasarımını, bunun proses validasyonunu, biyoyararlanım biyoeşdeğerlik değerlendirmesini, kalite kontrol kalite güvencesini sağlayabilecek bilgi ve beceri düzeyinde olur.

6. İlaç başvuru dosyası hazırlayabilir, orijinal ve jenerik ilaç başvurularını değerlendirebilir ve sağlık alanında strateji ve politika planlanmasına katkıda bulunur

7. Yenilikleri yakından izleyebilir ve uygulayabilir. Toplumsal, bilimsel ya da kültürel sorunların çözümüne katkıda bulunur, gerekli durumlarda resmi otoritelere bilgi aktarır ve yönlendirir.

8. Yenilik getiren bir uygulama, yöntem ya da tasarım geliştirir, özgün bir konuyu araştırır, ilgili bilgilerin sentezini ve eleştirisi yapar.

9. Bilimsel makaleleri inceleyecek teknik bilgiye sahip olur. İstatistik ile ilgili yöntemleri ve gerekli yazılımları kullanabilir, kendi araştırmalarından elde ettiği verileri istatistiksel olarak değerlendirebilir.

10. Tıbbi cihazlar, kombinasyon ürünleri, aşı formülasyonları ve veteriner dozaj şekilleri hakkında bilgi sahibi olur, formülasyonlar geliştirir, uygulamalarını yapar.