D.9. Program Yeterlilikleri

1. Rekreasyonel olarak spor yapan kişilere, sporculara (erişkin-çocuk) ve engelli sporculara özgü temel ölçme, değerlendirme ve tedavi tekniklerine yönelik teorik ve klinik bilimsel gelişmeleri izleyebilir, Spor Fizyoterapisine özgü kazandığı derin ve sistematik bilgileri mesleki ve akademik çalışmalarında kullanır.

2. Spor Fizyoterapisi alanındaki kuramsal ve uygulamalı kavram ve prensipleri kullanarak farklı disiplin alanlarından gelen bilgileri eleştirel yaklaşımla değerlendirir ve bütünleştirir, yeni bilgiler oluşturur, problem çözme ve klinik karar verme becerisine ulaşır.

3. Araştırma planlar, projelerde görev alır, uygun istatistik yöntemleri seçerek yaptığı çalışmaların sonuçlarını yorumlar, raporunu yazar, bilimsel toplantılarda sunar ve yayınlar.

4. Spor Fizyoterapisi alanı ile ilgili özel uygulama ve araştırmaları etik değerleri gözeterek bağımsız olarak yürütü, mesleki bilgi ve becerileriyle sorumluluklarını grup çalışmasına aktarır.

5. Öğrenim ihtiyaçlarını ve hedeflerini tanımlar, yaşam boyu öğrenmeye devam eder ve kalite geliştirme, mesleki eğitim ve tanıtım programlarına katkı verir.

6. Sporcu sağlığına, toplum sağlığına ve sağlık politikalarına katkıda bulunur, eğitim, koruyucu ve rehabilitatif yaklaşımlar hakkında sporcu, antrenör, klüpler ve toplumu bilinçlendirir.

7. Avrupa dil portföyünde yer alan en az bir yabancı dili kullanarak sözlü ve yazılı uluslararası düzeyde mesleki ve akademik çalışmalarda alanıyla ilgili etkin iletişim kurar.