1. Alandaki gelişmeler doğrultusunda, sağlıkla ilgili kamu kurum kuruluşlarında ve endüstride görev alır.
2. Kozmetiklere ilişkin yasal düzenlemelerde, EMA ve FDA standartları konusunda uzmanlaşır, uygulanabilirliği sağlar, karşılaşılan sorunlara çözüm önerileri getirir.
3. Eczanesinde kozmetik danışmanı olarak hizmet verir, ortak sorunlara çözüm getirerek toplum sağlığını gözetir.
4. Bilgi düzeyi sayesinde kozmesötiklerin etkinliği, yan etkileri ve kullanımı hakkında danışmanlık yapmak üzere literatürdeki son gelişmeleri izler ve yorumlar.
5. Endüstri ve üniversite ile iletişimi sağlar; kozmetik endüstrisinde bilgi ve becerisini kullanır.
6. Mikro/nano taşıyıcı sistemler ve biyoteknoloji ürünleri üzerinde bilgi sahibidir ve bu konulardaki bilgi ve becerilerini kozmetikler alanında kullanır.
7. Etik kurallar çerçevesinde sağlıklı gönüllüler üzerinde yapılan çalışmalar için Helsinki Beyannamesine uygun olarak dosya hazırlama aşamalarını bilir.
8. Grup içinde uyumlu çalışır, kendisine proje sorumlusu tarafından verilen çalışmayı tamamlayarak bir rapor halinde sunar, ulusal ve uluslararası sağlık otoritelerinin kaynaklarına ulaşıp gerekli uygulamaları yapar.
9. Kozmetoloji alanında yeni bir bilimsel teknik ve yöntem geliştirmek için öneri getirir, gerekli çalışmaları planlar.
10. Alana özgü cihaz ve aletleri kullanarak gerçekleştirdiği çalışmaların sonuçlarını derler, ilişkili bilgi teknolojilerini ve bilgisayar programlarını kullanarak yorumlar.
11. Yaptığı araştırmalarda gerekli kaynakları etkin şekilde kullanır, derlediği bilgileri istatistik bilgisini kullanarak, gerektiğinde ilgili programların da yardımıyla yorumlar.