D.9. Program Yeterlilikleri

1. Biyoyararlanım parametrelerinden hareketle farmakokinetik bulguların saptanması ve değerlendirilmesi konularında yeterli bilgi ve beceri düzeyinde olur.

2. Modern terapötik sistemler, kontrollü salım sağlayan ve hedeflendirilmiş sistemler ve biyoteknoloji ürünleri üzerinde in vitro ve in vivo değerlendirmeler hakkında bilgi sahibi olur.

3. Ön formülasyon ve formülasyon tasarımının, farmasötik dozaj şeklinden yararlanımı nasıl etkilediği konusunda gerekli değerlendirmeleri yapabilir, laboratuvar şartlarında pratik uygulamalarını gerçekleştirir.

4. İlacın etkililik değerlendirmesini yapabilecek istatistik ve matematik bilgisine sahip olur.

5. Bilgisayar programlarını kullanarak, formülasyon tasarımının etkin madde salımını nasıl etkilediği konusunda bilgi birikimine sahip olur.

6. Güncel literatürü etkin bir şekilde takip eder, bilgileri yorumlar ve bilimsel araştırmalar yapmayı öğrenir, sonuçları rapor haline getirir, cihazların kullanımını ve teknikleri öğrenir.

7. Karşılaştığı sorunlarda literatür bilgilerinden hareketle çözüm yaratabilir, farklı kaynaklardan bilgi edinebilme becerisine sahip olur.

8. Sağlık alanında ilişkili olduğu disiplinler arası çalışmalarda yer alır, araştırma projelerinde kendi üzerine düşen görevleri yerine getirir.

9. In vitro-in vivo korelasyon konusunda bilgi sahibi olur, gerekli matematiksel ve istatistiksel yöntemler ile inceler.

10. GMP, GLP, GCP, NDA, ANDA, BA/BE, QA/QC gibi kılavuzları yorumlama, uygulama bilgi ve becerisi kazanır.

11. Hayvan deneyleri, sağlıklı ve hasta gönüllüler üzerinde yapılacak çalışmalar için dosyaların Helsinki Beyannamesine uygun olarak nasıl hazırlanacağını bilir.