D.9. Program Yeterlilikleri

1. Tıbbi bitkilerin teşhisi, herbiye hazırlanması ve korunması hakkında bilgi edinir.

2. Eczacılık Fakültesi'nde yer alan Herbaryum (HUEF) için, tıbbi bitkilerin araziden toplanması ve tıbbi bitki koleksiyonuna katkıda bulunur.

3. Ülkemiz ve eczacılık bakımından önemli familyaların botanik özellikleri, familya, cins ve tür tayini ve bitki deskripsiyonu ile ilgili ileri bilgileri ve uygulamalarını bilir.

4. Tıbbi bitki teşhisinde, bitki ve/veya drogların morfolojik özellikleri ile ilgili temel bilgileri teorik ve uygulamalı olarak bilir.

5. Tıbbi bitkilerden elde edilen drogların teşhisi için gerekli temel anatomik kavramlar ve anatomik özellikleri ile ilgili bilgileri teorik ve uygulamalı olarak bilir.

6. Bitki teşhisi için stereomikroskop ve ışık mikroskobu kullanabilir, bilimsel bitki çizimi yapabilir.

7. Bitkisel drogların kalitatif ve kantitatif analiz yöntemlerini öğrenir.

8. Bitkilerin yetiştirilmesi ve kültürü, hücre ve doku kültürü standardizasyonu, kültür ortamında sekonder metabolit üretimi hakkında bilgi sahibi olur.

9. Tıbbi bitki koleksiyonlarının önemi, Türkiye ve Dünyadaki herbaryumlar ve botanik bahçeleri ile ilgili bilgi sahibi olur.

10. Farmasötik Botanikle ilgili ulusal ve uluslararası gelişmeleri izler, Farmasötik Botanik alanında bilimsel araştırmaları takip ederek sunum hazırlamayı öğrenir.

11.