D.9. Program Yeterlilikleri

1. Eczacının profesyonel imajı içerisinde yer alması gereken güncel konular hakkındaki bilgi düzeyini arttırır ve diğer disiplinlerle olan ilişkileri geliştirerek, yenilikler getirilmesine katkı sağlar.

2. Araştırma yöntemleri ve uygulamaları hakkında ileri düzeyde bilgi sahibidir.

3. Eczacılık işletmeciliği alanında yapılan çalışmaların etik ilkeler çerçevesinde, güncel uygulamalarla yapılması gerektiğini bilir.

4. Mesleki uygulamalara yönelik standartları, ilgili yönetmelik, mevzuat ve yasaları bilir ve mesleki etik kurallarına uygun davranır.

5. Aldığı eğitim doğrultusunda, eczacılık işletmeciliği alanının kapsamında yer alan konularda yenilik getirecek ve çözüm sağlayacak araştırmalar planlayabilir.

6. Yaptığı araştırmalarda gerekli teknolojik uygulamalardan faydalanabilir.

7. Araştırma sonuçlarını raporlayarak uygun bilimsel ortamlarda paylaşır.

8. Eczacılık işletmeciliği ve sosyal eczacılık alanlarında dünyadaki uygulamaları, sorunları ve bilimsel gelişmeleri takip eder, ulusal ve uluslar arası projelerde yer alır.

9. Eczacılığın sosyal yönü ağırlıklı olan bir meslek olduğu gerçeği doğrultusunda iletişim becerilerini geliştirir ve bunu disiplinler arası çalışmalar yaparken de kullanır.

10. Sahip olduğu bilgilerin eczacılık işletmeciliği alanındaki konularda toplum yararına kullanılması için etik ilkelere dikkat ederek çalışır.

11. Güncel gelişmeleri değerlendirirken ve yeni çalışmalar yaparken, toplumun sosyal ve kültürel özelliklerini dikkate alır ve gerektiğinde eleştiriler yapması gerektiğini bilir.

12. Ulusal ve uluslararası bilimsel ortamlarda eczacılık işletmeciliği alanının önemini vurgular, ihtiyaç duyulduğunda yetkinliğini göstererek yeni düzenlemeler ve çözüm önerileri sunulmasında liderlik eder.

13. Bilimsel çalışmaların yaşam boyu öğrenmeyi gerektirdiğini bilerek ve her türlü ulusal ve uluslararası gelişmeyi takip ederek kendini geliştirir.