BDD700-03 - ÖZEL KONULAR

Dersin Adı Kodu Yarıyılı Teori
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Yerel Kredi AKTS
ÖZEL KONULAR BDD700-03 7. Yarıyıl 5 0 0 30
Önkoşul(lar)-var iseYüksek lisans derecesine sahip olmak ve doktora derslerini tamamlamış olmak
Dersin DiliTürkçe
Dersin TürüZorunlu 
Dersin verilme şekliYüz yüze 
Dersin öğrenme ve öğretme teknikleriUygulama-Alıştırma
Proje Tasarımı/Yönetimi
 
Dersin sorumlusu(ları)Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyeleri 
Dersin amacıDoktora programına başvuran öğrencinin derslerini başarıyla tamamladıktan sonra kendi seçtiği konuda tez çalışmasını yapmasını ve doktora programını başarıyla bitirmesini sağlamak. 
Dersin öğrenme çıktıları
  1. 1. Beslenme ve Diyetetik alanında araştırma planlar ve yürütür,değerlendirme ve sunma becerisi kazanır,
  2. 2. İnsan sağlığı için besin ögeleri ile hastalıklar ve sağlık arasındaki ilişkiyi değerlendirir ve bilinmeyen etkileşimleri açığa çıkaracak araştırma yapar,
  3. 3. Beslenme ile ilgili toplum sağlığı problemlerinin tanımlar, beslenme alışkanlıkları ve besin tüketimlerini alarak besin ve beslenme programları oluşturur ve böylece sağlığı geliştirir,
  4. 4. Toplu beslenme sistemleri konseptine yön vermek ve problemleri saptayıp insan sağlığı için çözüm oluşturmak için araştırma yapar.
Dersin içeriğiBeslenme ve diyetetik alanı ile ilintili güncel konulardan seçilen bir alanda danışman denetiminde araştırma planlama, yürütme, değerlendirme, rapor haline getirme ve sunma. 
KaynaklarKonuyla ilgili çeşitli kitaplar ve güncel makaleler. 

Haftalara Göre İşlenecek Konular

HaftalarKonular
1. HaftaTez çalışması
2. HaftaTez çalışması
3. HaftaTez çalışması
4. HaftaTez çalışması
5. HaftaTez çalışması
6. HaftaTez çalışması
7. HaftaTez çalışması
8. HaftaTez çalışması
9. HaftaTez çalışması
10. HaftaTez çalışması
11. HaftaTez çalışması
12. HaftaTez çalışması
13. HaftaTez çalışması
14. HaftaTez çalışması
15. HaftaTez çalışması
16. HaftaTez çalışması

Değerlendirme Sistemi

Yarıyıl içi çalışmalarıSayısıKatkı Payı %
Devam (a)00
Laboratuar00
Uygulama150
Alan Çalışması00
Derse Özgü Staj (Varsa) 00
Ödevler00
Sunum00
Projeler150
Seminer00
Ara Sınavlar00
Genel sınav00
Toplam100
Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarı Notuna Katkısı2100
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarı Notuna Katkısı00
Toplam100

AKTS (Öğrenci İş Yükü) Tablosu

Etkinlikler Sayısı Süresi Toplam İş Yükü
Ders Süresi 14 5 70
Laboratuvar 0 0 0
Uygulama000
Derse özgü staj (varsa)000
Alan Çalışması000
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön Çalışma, pekiştirme, vb)000
Sunum / Seminer Hazırlama000
Proje1830830
Ödevler000
Ara sınavlara hazırlanma süresi000
Genel sınava hazırlanma süresi000
Toplam İş Yükü15835900

Dersin Öğrenme Çıktılarının Program Yeterlilikleri İle İlişkilendirilmesi

D.9. Program YeterlilikleriKatkı Düzeyi*
12345
1. Beslenme ve diyetetik alanındaki güncel bilgileri kullanarak ve disiplinler arası etkileşime girerek etik ilkeler doğrultusunda yenilikçi araştırmalar yapma ve istatistiksel yöntemlerle raporlama becerisine sahiptir.    X
2. Alanındaki güncel bilgileri sistematik ve eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir ve yorumlar.    X
3. Bilime yenilik getirecek özgün bir konuyu araştırır ve uygular.    X
4. Gerçekleştirdiği özgün araştırmayı ulusal ve/veya uluslararası hakemli bir dergide yayınlar ve bilimsel toplantılarda sunar.    X
5. Araştırma yöntemlerini ve alanı ile ilgili teknolojik donanımları ileri düzeyde kullanabilme becerisine sahiptir ve problemlere yönelik yeni ve yaratıcı çözümler geliştirir.    X
6. Alanı ile ilgili özgün çalışmalarıyla bilimsel çalışmalara yön vererek bilime katkıda bulunur.    X
7. Kanıta dayalı diğer araştırmaları takip edip bilişsel becerileri kullanarak araştırmalar yapar.    X
8. Beslenme ve diyetetik alanı ile ilgili sürekli öğrenme ve etik ilkeler doğrultusunda mesleki gelişime katkıda bulunur.    X
9. Beslenme ve diyetetik alanı ile ilgili ulusal/uluslararası düzeyde ekip çalışması gerçekleştirir ve özgün görüşlerini paylaşır.    X
10. Birey ve toplumu gözeterek var olan toplumsal, bilimsel ve kültürel sorunların çözümüne katkıda bulunur.    X
11. Alanı ile ilgili yaptığı çalışmaları yorumlar, analiz eder ve güncel bilgileri birey ve toplum yararına kullanır.    X

*1 En düşük, 2 Düşük, 3 Orta, 4 Yüksek, 5 Çok yüksek