BDD700-03 - ÖZEL KONULAR
Dersin Adı | Kodu | Yarıyılı | Teori (saat/hafta) |
Uygulama (saat/hafta) |
Yerel Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
ÖZEL KONULAR | BDD700-03 | 7. Yarıyıl | 5 | 0 | 0 | 30 |
Önkoşul(lar)-var ise | Yüksek lisans derecesine sahip olmak ve doktora derslerini tamamlamış olmak | |||||
Dersin Dili | Türkçe | |||||
Dersin Türü | Zorunlu | |||||
Dersin verilme şekli | Yüz yüze | |||||
Dersin öğrenme ve öğretme teknikleri | Uygulama-Alıştırma Proje Tasarımı/Yönetimi | |||||
Dersin sorumlusu(ları) | Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyeleri | |||||
Dersin amacı | Doktora programına başvuran öğrencinin derslerini başarıyla tamamladıktan sonra kendi seçtiği konuda tez çalışmasını yapmasını ve doktora programını başarıyla bitirmesini sağlamak. | |||||
Dersin öğrenme çıktıları |
| |||||
Dersin içeriği | Beslenme ve diyetetik alanı ile ilintili güncel konulardan seçilen bir alanda danışman denetiminde araştırma planlama, yürütme, değerlendirme, rapor haline getirme ve sunma. | |||||
Kaynaklar | Konuyla ilgili çeşitli kitaplar ve güncel makaleler. |
Haftalara Göre İşlenecek Konular
Haftalar | Konular |
---|---|
1. Hafta | Tez çalışması |
2. Hafta | Tez çalışması |
3. Hafta | Tez çalışması |
4. Hafta | Tez çalışması |
5. Hafta | Tez çalışması |
6. Hafta | Tez çalışması |
7. Hafta | Tez çalışması |
8. Hafta | Tez çalışması |
9. Hafta | Tez çalışması |
10. Hafta | Tez çalışması |
11. Hafta | Tez çalışması |
12. Hafta | Tez çalışması |
13. Hafta | Tez çalışması |
14. Hafta | Tez çalışması |
15. Hafta | Tez çalışması |
16. Hafta | Tez çalışması |
Değerlendirme Sistemi
Yarıyıl içi çalışmaları | Sayısı | Katkı Payı % |
---|---|---|
Devam (a) | 0 | 0 |
Laboratuar | 0 | 0 |
Uygulama | 1 | 50 |
Alan Çalışması | 0 | 0 |
Derse Özgü Staj (Varsa) | 0 | 0 |
Ödevler | 0 | 0 |
Sunum | 0 | 0 |
Projeler | 1 | 50 |
Seminer | 0 | 0 |
Ara Sınavlar | 0 | 0 |
Genel sınav | 0 | 0 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarı Notuna Katkısı | 2 | 100 |
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarı Notuna Katkısı | 0 | 0 |
Toplam | 100 |
AKTS (Öğrenci İş Yükü) Tablosu
Etkinlikler | Sayısı | Süresi | Toplam İş Yükü |
---|---|---|---|
Ders Süresi | 14 | 5 | 70 |
Laboratuvar | 0 | 0 | 0 |
Uygulama | 0 | 0 | 0 |
Derse özgü staj (varsa) | 0 | 0 | 0 |
Alan Çalışması | 0 | 0 | 0 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön Çalışma, pekiştirme, vb) | 0 | 0 | 0 |
Sunum / Seminer Hazırlama | 0 | 0 | 0 |
Proje | 1 | 830 | 830 |
Ödevler | 0 | 0 | 0 |
Ara sınavlara hazırlanma süresi | 0 | 0 | 0 |
Genel sınava hazırlanma süresi | 0 | 0 | 0 |
Toplam İş Yükü | 15 | 835 | 900 |
Dersin Öğrenme Çıktılarının Program Yeterlilikleri İle İlişkilendirilmesi
D.9. Program Yeterlilikleri | Katkı Düzeyi* | ||||
---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
1. Beslenme ve diyetetik alanındaki güncel bilgileri kullanarak ve disiplinler arası etkileşime girerek etik ilkeler doğrultusunda yenilikçi araştırmalar yapma ve istatistiksel yöntemlerle raporlama becerisine sahiptir. | X | ||||
2. Alanındaki güncel bilgileri sistematik ve eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir ve yorumlar. | X | ||||
3. Bilime yenilik getirecek özgün bir konuyu araştırır ve uygular. | X | ||||
4. Gerçekleştirdiği özgün araştırmayı ulusal ve/veya uluslararası hakemli bir dergide yayınlar ve bilimsel toplantılarda sunar. | X | ||||
5. Araştırma yöntemlerini ve alanı ile ilgili teknolojik donanımları ileri düzeyde kullanabilme becerisine sahiptir ve problemlere yönelik yeni ve yaratıcı çözümler geliştirir. | X | ||||
6. Alanı ile ilgili özgün çalışmalarıyla bilimsel çalışmalara yön vererek bilime katkıda bulunur. | X | ||||
7. Kanıta dayalı diğer araştırmaları takip edip bilişsel becerileri kullanarak araştırmalar yapar. | X | ||||
8. Beslenme ve diyetetik alanı ile ilgili sürekli öğrenme ve etik ilkeler doğrultusunda mesleki gelişime katkıda bulunur. | X | ||||
9. Beslenme ve diyetetik alanı ile ilgili ulusal/uluslararası düzeyde ekip çalışması gerçekleştirir ve özgün görüşlerini paylaşır. | X | ||||
10. Birey ve toplumu gözeterek var olan toplumsal, bilimsel ve kültürel sorunların çözümüne katkıda bulunur. | X | ||||
11. Alanı ile ilgili yaptığı çalışmaları yorumlar, analiz eder ve güncel bilgileri birey ve toplum yararına kullanır. | X |
*1 En düşük, 2 Düşük, 3 Orta, 4 Yüksek, 5 Çok yüksek